Spoed? Neem contact met ons op | Tel.: +31 (0) 6 51909303

Blog

Hoe een schoon tapijt allergie symptomen kan bestrijden

Carpetcleaning

Hoe een schoon tapijt allergie symptomen kan bestrijden

Ah, het is eindelijk lente! Maar voor sommige mensen is het niet “ah lente”: maar “hatsjoe!” Omdat het allergieseizoen in een hogere versnelling komt.

In deze tijd van het jaar zijn er veel pollen in de lucht, maar dat is niet de enige oorzaak van het niezen van mensen. Een van de grootste bronnen van blootstelling aan allergenen liggen waarschijnlijk onder uw voeten: uw tapijt. Tapijten fungeren als sponzen en bieden een comfortabel huis voor stof, huisstofmijt, huidschilfers, pollen en zelfs schimmels. U hoeft echter niet al uw kamerbreedt tapijt op te scheuren om verlichting te vinden. Volg in plaats daarvan ons advies op om te voorkomen dat het kleed uw gezondheid verpest.

Als maar stofzuigen

U kunt de tapijten een keer per week stofzuigen, maar als u ernstige allergieën heeft, is dat misschien niet voldoende. Zorg er eerst voor dat u een vacuüm gebruikt met een HEPA-filter dat allergenen vasthoudt. Probeer vervolgens de frequentie van uw stofzuigen te verhogen; misschien moet u dit zelfs een dagelijkse klus maken. Maar hey, het is beter elke dag een paar minuten dit te doen als met een loopneus de lente door te gaan, toch?

Vierpotige huidschilfers fabrieken

Fluffy en Fido zijn misschien schattig, maar ze maken ook veel allergie veroorzakende huidschilfers. Maak hun act schoon door ze dagelijks te borstelen om te voorkomen dat die allergenen uw tapijt bereiken en daar blijven. Vergeet niet om uw huisdieren ook vaak te baden om ze mooi en schoon te houden. (Misschien wilt u investeren in het meenemen naar een trimmer als ze bijzonder bad ontwijkend zijn.)

Een perfect klimaat voor schimmel

Droge lucht in uw huis kan uw sinussen uitdrogen, maar als u uw huis te vochtig is, is het een gastvrije plek voor schimmel om zich te vestigen en een tijdje te blijven. Als u allergisch bent voor schimmel, kunt u overwegen te investeren in een ontvochtiger. Houd hem in huis, vooral tijdens de warme, vochtige lente- en zomermaanden. Het helpt voorkomen dat schimmel wortels in uw tapijt kan leggen.

Niet alleen stofzuigen: maak het tapijt schoon

U zou uw haar niet gewoon willen borstelen en schoon willen maken, of wel? (OK, misschien zou u dat doen als uw ochtend net zo hectisch was, maar dat zou u niet doen als u een keuze had.) Stofzuigen zal uw tapijt ook niet helemaal schoon krijgen, hoewel het zeker helpt. Het is belangrijk om alle tapijten in uw huis minimaal eenmaal per jaar grondig te reinigen met stoom om die vezels echt schoon te schrobben.

Andere schuldigen

Terwijl u bezig bent, als uw stofzuiger een toverstok bevestiging heeft, gebruik deze dan om over uw gestoffeerde meubels te gaan en kussens te gooien. Die kunnen ook allergenen vangen, hoewel niet zo veel of zo gemakkelijk als uw tapijten. Wanneer u de vloerkleden stoom reinigt, haal dan de gordijnen naar beneden en gooi ze in de wasmachine. Vergeet niet dat tapijtvezels de ergste boosdoeners zijn, maar dat elke stof dingen zoals huisstofmijt en huidschilfers kan vasthouden. Dat geldt natuurlijk ook voor uw beddengoed: het is vanzelfsprekend dat u uw bed moet strippen en de lakens en kussenslopen minstens een keer per week moet wassen.